De 5 Leukste plekjes in de Ardennen

De Ardennen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers alom, helemaal voor degenen die liever niet te ver van huis willen gaan. Dit betoverende landschap kenmerkt zich om haar uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en pittoreske dorpjes die aan elkaar zijn geregen, waardoor je ze gemakkelijk kunt bezoeken tijdens een vakantie in de Ardennen. Benieuwd naar wat de leukste plekjes in de Ardennen zijn? Je bent hier aan het juiste adres – hier volgen vijf van onze topkeuzes!

1. Durbuy

Durbuy is trots om zichzelf ook wel ‘het kleinste stadje ter wereld’ te noemen. Met slechts 50 inwoners in dit ieniemienie dorpje maar met grote charme, is dit de perfecte plek om de traditionele Ardeense cultuur zelf te ervaren. Durbuy is gelegen in de Belgische provincie Luxemburg en je kunt er door smalle geplaveide straatjes lopen, lokale gerechten proeven in gezellige restaurants en het historische kasteel bewonderen! 

2. De grotten van Han

De Grotten van Han zijn een ongekend natuurwonder van de Ardennen die je tijdens een tour kunt bezoeken, om onder meer de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten te bewonderen. Bovendien zul je meer te weten komen over de geologische geschiedenis van het gebied, want dit territorium wordt al vele duizenden jaren bewoond door dieren en mens alom. 

De Grotten van Han bieden trouwens ook een unieke kans om dieren zoals beren en wolven te ontdekken in hun nabijgelegen wildpark. Perfect om vanuit je Ardennen vakantiehuis een hele dag op pad te zijn!

3. De Hoge Venen

Wist je dat de Hoge Venen het grootste natuurreservaat in België is en een bezoek meer dan de moeite waard is? Helemaal voor wandelaars is dit een waar paradijs, met talloze routes die je door de veengebieden, bossen en heidevelden begeleiden. Perfect voor elk seizoen, en in de winter kun je hier – zolang het weer het toelaat – zelfs langlaufen en sneeuwschoenwandelen!

4. Bouillon  

We hebben nog een historische stad voor je in petto: Bouillon. Bekend om een waanzinnig middeleeuws kasteel dat uitkijkt over de stad en je kunt bezoeken voor een fascinerende blik op het verleden, terwijl je tegelijkertijd geniet van het panoramische uitzicht over de Semois-rivier en de omliggende bossen.

5. De Abdij van Orval

Deze bijzondere locatie is niet alleen een plek van spirituele rust, maar ook voor een verfrissend biertje: het is namelijk de thuisbasis van een van de beroemdste trappistenbieren ter wereld! 

Bovendien kun je er ook de historische ruïnes van de oude abdij verkennen, de bijbehorende tuinen bewonderen en natuurlijk een vers gebrouwen Orval-bier bestellen.

Kortom, de Ardennen bieden een schat aan ervaringen voor iedereen, of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, natuur of cultuur. Benieuwd naar een groepsaccommodatie Ardennen voor een onvergetelijke vakantie met vrienden en/of familie? Op Groepen.be word je aangenaam verrast met het aanbod van de leukste natuurhuisjes! 

https://www.pexels.com/es-es/foto/fotografia-de-bosque-1459534/