Wat kun je doen in de Ardennen?

Als je een kamer hebt gereserveerd in een Bed & Breakfast in de Ardennen of van plan bent om dit te doen dan wil je natuurlijk ook graag weten wat je precies kunt doen in dit prachtige gebied in België. Gelukkig zijn er genoeg opties in de Ardennen, wat natuurlijk ook gedeeltelijk in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg ligt. Hierdoor zou je tijdens één vakantie vier Europese landen in je auto kunnen verkennen, al moet je dan wel zeker een autoverzekering hebben afgesloten. Dit is natuurlijk hoe dan ook verplicht als je de eigenaar van een vierwieler bent. Je zult wel voor een goedkope autoverzekering willen kiezen, want die vakantie naar de Ardennen is al duur genoeg. De leukste dingen om te doen in dit gebied kun je hieronder vinden. 

Oorlogsmuseum in Bastogne

De Tweede Wereldoorlog heeft veel impact gehad in zo goed als heel Europa. Ook in de Ardennen is dit het geval geweest. Je kunt daarom terug in de tijd gaan in het Oorlogsmuseum in Bastogne, wat een stad is in Wallonië. Dit museum is extreem meeslepend, onder andere door de audiogidsen. Hierin is gebruik gemaakt van acteurs om echt het gevoel van de oorlog over te brengen op de luisteraar. Het Oorlogsmuseum behandelt zowel de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog als de belangrijkste gebeurtenissen van deze verschrikkelijke periode. Ook vind je hier een tentoonstelling over het lokale aspect van de oorlog. Hierbij kun je denken aan het Ardennenoffensief en de verdediging van Bastogne.

Eglise St Loup in Namen

Namen is net zoals Bastogne een prachtige stad in België. Als je hier naartoe gaat dan is het zeker een aanrader om de Eglise St Loup te verkennen en van dichtbij te bewonderen. Deze kerk is een indrukwekkend voorbeeld van barokke architectuur. Ooit werd de Eglise St Loup beschreven in Namen als een zowel sinister als dapper wonder. Deze kerk zal dan ook zeker je nieuwsgierigheid prikkelen, vooral als je geïnteresseerd bent in architectuur. De Eglise St Loup omvat stenen bogen en standbeelden, maar ook het plafond zal je echt verbijsteren. Je moet het dan natuurlijk wel van binnen kunnen bekijken. Naast Eglise St Loup kun je in Namen bijvoorbeeld ook de Citadel en het Egypte Museum bewonderen.

Kasteel van Bouillon

In het zuiden van België op de grens met Frankrijk vind je Bouillon. In deze plaats staat onder andere een indrukwekkend kasteel, wat één van de beste voorbeelden van een Fuedal kasteel is dat nog altijd overeind staat in het land. Dit kasteel in Bouillon dateert uit de tiende eeuw en kun je zelf verkennen, wat echt een aanrader is. Het is oprecht heel leuk om dit te doen, vooral door de donkere gangen en kerkers die er griezelig uitzien. Daarnaast is het ook zeker het geld waard om een audiogids aan te schaffen. Dit zal je namelijk veel achtergrondinformatie vertellen over het kasteel. Overdag kun je bovendien een opeluchtvogelshow zien bij het kasteel van Bouillon.

Oude binnenstad van Durbuy

Als je naar Namen bent geweest voor Eglise St Loup is het slim om direct ook even naar Durbuy te gaan. Dit is een pittoresk stadje met een prachtige oude binnenstad, wat echt de aantrekkingskracht is van Durbuy. Je zult mooie stenen gebouwen zien in deze stad, net zoals het weelderig omringd terrein. Een ander pluspunt van Durbuy is dat er niet heel veel toeristen zijn. Dat is opvallend, want het stadje is wel degelijk bekend. Durbuy claimt namelijk de kleinste stad ter wereld te zijn, onder andere doordat het maar 69 inwoners per vierkante kilometer heeft. Alsnog is er genoeg te doen, zoals de Belvedere, de 14 e -eeuwse brouwerij en de sightseeingtrein.